Numărul cazurilor de infecții virale ale căilor respiratorii superioare, în creștere cu 2,6%

Continuă creșterea numărului cazurilor de infecții respiratorii acute. În perioada 13 – 19 februarie, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), pe întreg teritoriul Moldovei, au fost înregistrate 75 de cazuri de gripă sezonieră.  

Totodată, morbiditatea prin infecții virale ale căilor respiratorii acute s-a aflat la nivelul de intensitate medie, cu 11.556 de cazuri, în creștere cu 2,6%. Din numărul total de bolnavi, 57% au fost copii cu vârsta de până la 14 ani, iar 471 de persoane au fost internate.

În intervalul respectiv de timp, nu a fost înregistrat niciun caz de deces provocat de gripa sezonieră.

Astfel, de la începutul perioadei de monitorizare, adică din trei octombrie 2022, au fost înregistrate, în total, 1.614 cazuri de gripă, 204.088 de cazuri de infecții acute ale căilor superioare și 8.449 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

ANSP recomandă populației să poarte măști de protecție, în special în transportul public și alte locuri aglomerate, să respecte distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută, iar la primele simptome de gripă sau viroze sezoniere să se adreseze medicului de familie.

ANSPIACRSMinisterul Sănătății
Comments (0)
Add Comment