Numărul copiilor care au murit arși într-un internat din centrul Kenyei a crescut la 21

Numărul copiilor care au murit arși într-un internat din centrul Kenyei a crescut la 21, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Incendiul din noaptea de joi spre vineri a distrus un internat care adăpostea 156 de băieți cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Mai mult de 100 de băieți au fost găsiți, iar guvernul îndeamnă părinții și persoanele care locuiesc în apropierea școlii private să ajute la găsirea tuturor băieților.

Medicul patolog al guvernului, Johansen Oduor, a declarat că unii dintre copii au fost arși complet și că este puțin probabil ca părinții lor să îi poată identifica. Poliția încă investighează cauza incendiului.

Guvernul i-a îndemnat pe administratorii școlilor să pună în aplicare liniile directoare privind internatul, care impun ca dormitoarele să fie spațioase, cu trei uși și fără grilaje la ferestre pentru o evacuare ușoară în caz de incendiu. Incendiile sunt frecvente în internatele școlare din Kenya, uneori cauzate de incendii provocate de consumul de droguri și de supraaglomerare, conform unui raport recent al Ministerului Educației.

Mulți elevi sunt internați pentru că părinții cred că astfel au mai mult timp pentru a studia, fără a mai face naveta. Cel mai mortal incendiu din istoria recentă a unei școli din Kenya a avut loc în 2001, când 67 de elevi au murit într-un incendiu izbucnit într-un cămin din comitatul Machakos.

copiiIncendiuInternatKenya
Comments (0)
Add Comment