Numărul instituțiilor de învățământ care activează în regim mixt, în două schimburi

78 din cele 1240 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal activează în format mixt – online și cu prezența fizică a elevilor. Dintre acestea, 71 sunt din Chișinău, 3 – din Dondușeni, 3 – din municipiul Bălți și una – din Dubăsari, informează Ministerul Educației, după o ședință susținută de Anatolie Topală cu mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ care activează în baza modelelor mixte de studii.

Astfel, în rezultatul măsurilor întreprinse de Ministerul Educației și Cercetării, 10 școli din cele 88 care au început anul curent de studii în format mixt – cu prezența fizică și online, vor asigura zilnic prezența fizică a elevilor la ore începând de mâine.

Ieri, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală, împreună cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, au avut o discuție cu reprezentanții Asociației Obștești „Părinți Solidari”, care au cerut revizuirea hotărârii adoptate de CNESP, în special, în partea care ține de anularea prevederii de păstrare a distanței de 1 m între elevi în sălile de clasă.

Comments (0)
Add Comment