O femeie din Căinari a adus pe lume o fetiță chiar în ambulanță

O femeie din Căinari a născut în timp ce era transportată spre maternitate, în mașina ambulanței. Femeia se afla în a 40-a săptămână de sarcină, la a treia naștere, informează CNAMUP.

„La data de 22 august, ora 04:14, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 40 de săptămâni.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medical urgentă a PAMU Căinari din cadrul SAMU Căușeni, care s-a deplasat imediat și a ajuns timp de 7 minute la domiciliul solicitantei.

La locul solicitării, gravida acuza dureri abdominale și contracții frecvente care au început la ora 03:30. Din anamneză, s-a constatat că pacienta era la III-a naștere. La evaluarea pacientei s-a determinat prezența semnelor de debut a nașterii și s-a decis de a o transporta de urgență la spital.

În timpul transportării, nașterea a survenit spontan. Astfel, venirea pe lume a nou-născutei a fost asistată în ambulanță. Datorită intervenției echipei AMU s-a născut o fetiță sănătoasă de aproximativ 3 kg, cu scorul Apgar 8-9 puncte.

Ulterior, lăuza și copilul au fost spitalizate în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Căușeni pentru îngrijiri medicale corespunzătoare”, se arată în comunicatul emis de responsabilii de la CNAMUP.

Comments (0)
Add Comment