O furtună a inundat regiunile din nordul filipinelor. Două persoane au murit

Două persoane au murit după ce o furtună a declanșat ploi care au inundat multe zone din nordul Filipinelor în cursul nopții de duminică spre luni, determinând autoritățile să suspende cursurile și activitatea guvernului în regiunea capitalei și să avertizeze mii de locuitori să se pregătească de evacuare.

În Cainta, Rizal, oamenii mergeau prin ape până la brâu și își plimbau bunurile pe stradă pe plute improvizate

Doi locuitori au murit în timpul furtunilor din orașul Naga, în estul provinciei Camarines Sur, unde apele inundațiilor au inundat mai multe comunități, a declarat poliția. Autoritățile verifică dacă decesele, inclusiv unul cauzat de electrocutare, au legătură cu vremea. Avertizările de furtună au fost ridicate într-o mare parte din Luzon, cea mai populată regiune a țării, inclusiv în zona metropolitană Manila, unde școlile de toate nivelurile și majoritatea lucrărilor guvernamentale au fost suspendate din cauza vremii furtunoase.

Călătoriile maritime au fost oprite temporar în mai multe porturi afectate de furtună, blocând aproximativ 2 200 de pasageri ai feriboturilor și lucrători în domeniul transportului de mărfuri, iar câteva zeci de zboruri interne au fost suspendate din cauza vremii furtunoase.

Aproximativ 20 de taifunuri și furtuni lovesc Filipine în fiecare an.

Filipinefurtună
Comments (0)
Add Comment