O moldoveancă candidează la funcția de consilier în Primăria Romei

Natalia Iațco este originară din Moldova, raionul Glodeni, satul Petrunea. Este absolventa facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a USM. Apoi, a urmat un masterat în Științe Politice la SNSPA București, transmite Diez.md.

Acum, ea se implică în politică nu doar în Moldova, dar și în Italia. În prezent, ea candidează pentru fotoliul de consilieră municipală în Primăria Romei. Cariera politică a început-o în anul 2018, în calitate de activistă civică în cadrul Partidului Verde Ecologist din Moldova, iar în prezent, este vicepreședintă a PVE responsabilă pe relații și colaborare cu diaspora moldovenească în comunitatea europeană. De asemenea, a participat la alegerile parlamentare din 2019 și 2021 pe lista PVE.

Locuiește în Italia din 2013, acolo unde a fost implicată în diverse activități civice precum marșuri, discuții cu decidenții locali pe probleme ce țin de mediu, mobilitate urbană. Cea mai recentă activitate civică la care a participat a fost întâlnirea cu Papa Francisc privind atenționarea asupra problemei grave de mediu ce ține de supraviețuirea albinelor și semnarea petiției pentru Parlamentul European.

La aceste alegeri locale Europa Verde Ecologista – Verdi Roma susține pe candidatul la funcția de primar Roberto Gualtieri, fost ministru al economiei în al doilea guvern Conti.

 

Comments (0)
Add Comment