O școală și 68 de clase, în carantină, din cauza virusului Covid-19

La două săptămâni de la reluarea procesului educațional, după vacanța de iarnă, înregistrăm și prima școală din țară a cărei elevi studiază de la distanță din cauza pandemiei de COVID-19, anunță Ministerul Educației.

Totodată, potrivit datelor actualizate cu privire la situația epidemioligică din sistemul de învățământ național, 68 de clase se află în autoizolare, iar numărul elevilor testați pozitiv la COVID-19 este de 132, cu 30 mai mulți decât săptămâna trecută. De asemena, alți 1.776 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

În învățământul profesional tehnic și cel superior, în perioada 18-22 ianuarie, au fost testați pozitiv la COVID-19 12 elevi, respectiv un student.

Ce ține de învățământul de educație timpurie, trei grădinițe și 14 grupe de copii se află în carantină, numărul micuților confirmați pozitiv cu noul virus fiind de șase, alți 496 aflându-se în autoizolare.

Menționăm că în rândul cadrelor didactice, la moment, 208 profesori și educatori sunt infectați cu Sars-Cov-2, iar 147 sunt plasați în autoizolare.

CovidElevi
Comments (0)
Add Comment