Olaf Scholz atacă deschis politica energetică a Angelei Merkel. Ce îi reproșează actualul cancelar

Germania va „depăşi” iarna „cu curaj şi bravură”, în pofida riscurilor de penurii, a asigurat miercuri cancelarul Olaf Scholz, precizând că nivelurile de stocare a gazulelor sunt peste 85%. El a criticat deschis politica energetică a predecesoarei sale, Angela Merkel, pe care o face responsabilă că a renunțat la cărbune și energie nucleară fără a dezvolta surse de energie regenerabilă, informează Digi24.

Suntem într-o situaţie în care putem spune că vom depăşi această iarnă în pofida tuturor tensiunilor, cu pregătirile pe care le-am făcut, ceea ce nimeni nu ar fi putut garanta în urmă cu trei, patru, cinci luni”, a declarat cancelarul german în faţa Bundestagului, care a început miercuri examinarea proiectului de buget pe anul 2023, potrivit AFP.

Succesorul Angelei Merkel s-a declarat de asemenea „convins că Germania este în măsură să se angajeze pe calea viitorului”, afirmând că a luat „decizii de mare impact, mai importante decât cele luate în cursul ultimelor decenii”.

Pe un ton ofensiv, Scholz a criticat politica energetică a conservatorilor de la CDU-CSU, prea dependentă de gazele importate din Rusia.

Scholz, a cărui cotă de popularitate este în scădere în sondaje, şi-a acuzat oponenţii că, atunci când erau la putere, ar fi „trişat” şi ar „fi ascuns adevărul, ştiind că noi aveam nevoie de o creştere a producţiei de electricitate de la 600 la 800 de terawaţi până la sfârşitul deceniului”.

Angela MerkelGermaniaOlaf Scholz
Comments (0)
Add Comment