Olanda: Premierul Mark Rutte se pregătește de un al patrulea mandat, după victoria din alegerile parlamentare

Mark Rutte avansează știind că i s-a oferit posibilitatea de a forma al patrulea guvern de coaliție în Olanda.

Liderul partidului liberal a subliniat după victorie că „rezultatul acestor alegeri este că alegătorii din Olanda mi-au oferit mie, partidului meu, partidului, un vot copleșitor de încredere și asta ne face să ne simțim umili. Ne obligă, de asemenea, să facem tot ce putem pentru a avea succes. ”

Rezultatele alegerilor l-au lăsat pe politicianul eurosceptic și anti-islamist Gert Wilders pe locul trei, în spatele unui alt partid de extremă dreapta.

Victoria lui Mark Rutte vine în ciuda ciocnirilor recente de izolare și a măsurilor de blocadă ale țării. Cu toate acestea, situații neplăcute ca acestea nu i-au determinat pe alegători să-și condamne în general politicienii.

Cu toate acestea, Mark Rutte consideră că rezultatul alegerilor arată că poziția sa dură cu privire la condițiile financiare stricte din bugetul UE are sprijinul olandezilor. Aceste alegeri vin după dizolvarea guvernului din cauza unui scandal din ministerul olandez de finanțe, pentru că a cerut returnarea prestațiilor sociale în principal persoanelor care trăiesc în comunități minoritare. Problemele rasiale, imigrația și COVID19 au rămas priorități înalte, dar relațiile cu UE au jucat, de asemenea, un rol important.

Comments (0)
Add Comment