ONU solicită Israelului să pună capăt ocupației teritoriilor palestiniene în termen de 12 luni

Statele membre ale ONU au adoptat o rezoluție prin care solicită Israelului să pună capăt ocupației teritoriilor palestiniene în termen de 12 luni. Rezoluția a fost adoptată cu 124 de voturi pentru, 14 împotrivă și 43 de abțineri. Documentul neobligatoriu cere retragerea trupelor israeliene, oprirea construcției de noi colonii și dreptul de întoarcere pentru palestinienii strămutați.

Israelul a respins rezoluția, numind-o „distorsionată” și „rușinoasă,” acuzând ONU că susține „terorismul diplomatic al Autorității Palestiniene.” Statele Unite, care au votat împotrivă, au criticat rezoluția și au subliniat că aceasta nu menționează rolul Hamas în Gaza.

Amintim că escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu a avut loc după atacul din 7 octombrie 2023, al Hamas asupra Israelului, provocând moartea a peste 1.200 de persoane și capturarea a aproximativ 250 de ostatici. Israelul a răspuns prin lansarea de atacuri asupra Fâșiei Gaza, declanșând astfel una dintre cele mai grave crize din regiune.

IsraelONUPalestina
Comments (0)
Add Comment