Opoziția Partidului Șor, convenabilă pentru PAS?

Liderul Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), Victor Stepaniuc, se arată convins că nu există nici un fel de risc al răsturnării puterii în stat atât timp cât protestele sunt organizate doar de Partidul Politic ȘOR. Totuși, acesta accentuează că cei aflați în fruntea țării, inclusiv președintele Maia Sandu, trebuie să înțeleagă că mai există în țară politicieni și partide care ar putea organiza proteste masive în viitorul apropiat.

„Cu un singur partid care încearcă sau două partide care încearcă să facă proteste mai radicale, acestea îs … și vedeți că există altă opoziție. Da, cu mare greu ea o să se formeze, consolideze, dar ea există. Eu am participat la această masă rotundă de care se vorbește, iar de fapt nu este vorba despre crearea unei platforme, încă nu este vorba(…) Noi nu putem să vorbim că guvernarea să fie alungată de protestul lui Șor. Stepaniuc sau Donică, sau alții, nu o să meargă la protestele lui Șor atâta timp cât noi cunoaștem statutul acestui partid.”, a menționat Victor Stepaniuc în cadrul emisiunii Morari.live.

Ca urmare, liderul PPSM spune că opoziția din stradă a Partidului ȘOR, ar fi foarte convenabilă pentru PAS, iar cei de la putere s-ar preocupa acum în primul și în primul rând de oprimarea opoziției extraparlamentare.

„Eu cu Maia Sandu în 2015-2016, cu Andrei Năstase și cu alții, am căutat să consolidăm societatea. Noi nu ne-am întrebat atunci ”ăsta e rău?”, ”ăsta e socialist?”, dar am văzut o primejdie mare pentru țară – regimul lui Plahotniuc. Acuma eu mă uit că guvernarea a venit și în loc să aibă alt model de guvernat țara, ei conduc cu aceleași metode.”, a punctat Stepaniuc.

Pe de altă parte, analistul politic, Corneliu Ciurea declară ferm că cei din formațiunea lui Ilan Șor sunt atacați la fel de dur ca și restul politicienilor din opoziție, iar procesul protestelor ar fi început cum mult timp înainte și a fost pornit de către Partidul Acțiunii Comune – „Congresul Civic”.

„Strada nu a fost monopolizată de Partidul ȘOR, strada a fost ocupată de reprezentanții Partidului ȘOR pentru că nu au fost alți pretendenți. Ce l-a împiedicat pe domnul Tkaciuk, în luna februarie, să ducă până la o concluzie logică tot ceea ce a făcut și să fie azi el monopolistul sau din contra să invite pe alții, împreună cu alții să facă proteste.”, a comentat Corneliu Ciurea.

Corneliu CiureaMorari.livePartidul ȘORPASVictor Stepaniuc
Comments (0)
Add Comment