Orice întrebări legate compromisuri cu Rusia vor fi supuse la referendum: așa le-a promis președintele Vladimir Zelenski cetățenilor săi

Orice întrebări legate compromisuri cu Rusia vor fi supuse la referendum: așa le-a promis președintele Vladimir Zelenski cetățenilor săi. El a precizat că este gata să discute despre angajamentul Ucrainei de a nu solicita aderarea la NATO, așa-zisul statut neutru, în schimbul unui acord de încetare a focului, retragerea trupelor ruse și garanții de securitate internațională.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Ascultați-mă, când vorbești despre anumite schimbări, și pot fi istorice, nu vom evita asta, se va ajunge la referendumuri”.

Între timp, președintele american Joe Biden a spus că Rusia „se gândește” la posibilitatea utilizării armelor chimice – așa vede el declarațiile Moscovei despre presupusele biolaboratoare militare din Ucraina.

(Joe Biden, președintele SUA)

„El a folosit deja arme chimice în trecut și trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă în viitorul apropiat. El știe că consecințele vor fi grave din cauza frontului unic NATO, pentru că este real”.

Joe Biden are programată o vizită în Polonia, la sfârșitul acestei săptămâni. Luni, premierul polonez Mateusz Morawiecki și omologul său olandez Mark Rutte au discutat despre întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei – inclusiv o posibilă blocare a tuturor navelor rusești în porturile europene.

Comments (0)
Add Comment