PACE se activizează. Cavcaliuc: „Țara are nevoie de un guvern de alternativă”

Biroul Permanent al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a decis să inițieze demararea Campaniei Naționale de consultare cu populația din țară și din diasporă, dar și inițierea consultărilor și consolidarea forțelor politice de opoziție. La 6 septembrie au fost convocați într-o ședință membrii Biroului Permanent al Partidului PACE.

Ședința a avut drept obiectiv, analiza situației social-economică din țară și, odată cu apropierea sezonului rece, incapacitatea de plată a peste 80% din populație pentru facturile la energie electrică și gaz, sărăcia și dezastrul în care a fost adusă țara de partidul de guvernământ”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

De asemenea, se comunică că au fost analizate opiniile venite din toată țara, în special din cele 21 de raioane și 11 țări din diasporă, unde partidul PACE are organizații teritoriale.

De asemenea, unii reprezentanți special aprobați de membrii Biroului permanent al PACE au fost împuterniciți de a purta consultări și discuții cu reprezentanți ai altor forțe politice de opoziție, politologi și experți.

„Care este interesul național, responsabilitatea față de popor și identificarea punctelor comune de consolidare a eforturilor, lăsând la o parte concurența, luptele și culorile politice, pentru a face vocea cetățenilor auzită și pentru a atinge așteptările oamenilor.
Despre deciziile, rezultatele vizitelor noastre în satele și orașele Moldovei, în țările din diasporă și consultările cu cetățenii, experții și reprezentanții altor partide politice de opoziție, vă vom informa permanent”, se mai arată în comunicatul formațiunii.
La rândul său, liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a ținut să menționeze într-o postare pe o rețea de socializare că Republica Moldova ar avea nevoie de un guvern de alternativă profesionist, consolidat din forțele de opoziție.
„Țara are nevoie de un guvern de alternativă solid, profesionist, consolidat din forțele de opoziție responsabile, care vor rezolva problemele oamenilor și va scoate Moldova din haosul și sărăcia în care ia băgat această guvernare”, a menționat Cavcaliuc.
Gheroghe Cavcaliuc a părăsit Republica Moldova după ce a PAS a câştigat alegerile repetate din 11 iulie 2021. Fostul poliţist a fost dat în urmărire generală, după ce a refuzat repetat să se prezinte în fața procurorilor în urma citării sale.
Gheorghe CavcaliucPACE
Comments (0)
Add Comment