Pandemia de COVID nu va închide școlile

Școlile din țară nu au fost deschise ca să fie imediat închise. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unei emisiune de la TVR, ca urmare a forfotei ce se petrece în jurul procesului educațional din Moldova pe timp de pandemiei.

„Așa cum școlile sunt diferite, sunt diferiți oamenii, sunt diferiți profesorii și cât de sigur ne-am pregătit pentru noul an de studii vom vedea în continuare. Noi avem o singură teză pe care o repet permanență, nu am deschis școlile pentru a le închide.”

Iar aici, oficialul a precizat și care sunt criteriile după care se va decide plasarea unei instituții de învățământ în carantină.

„În instrucțiuni este fixat că în cazul când se îmbolnăvește un copil, clasa pentru 14 zile pleacă în carantină. În rest, deciziile sunt luate Comisiile teritoriale în sănătate publică în colaborare cu școala respectivă.”

Ce ține de cele școlile care nu s-au deschis la 1 septembrie, ministrul a declarat că nu a fost posibil acest lucru, deoarece unele dintre acestea sunt în carantină, pe motiv că unele cadre didactice, dar şi elevi s-au infectat cu noul coronavirus, iar altele, pentru că nu au reuşit să încheie proiectele investiţionale.

Menționăm că, potrivit lui Igor Șarov, la moment, 125 de profesori sunt infectaţi de COVID-19, iar alţi 250 se află în autoizolare.

Comments (0)
Add Comment