Parlamentul ar putea schimba conducerea mai multor instituții, precum Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Consiliul Concurenței

Deputații PAS înregistrează câteva inițiative legislative, care „au menirea să curățe sistemul” și „să responsabilizeze”, a anunțat deputatu PAS Sergiu Litvinenco, care este și ministru al Justiției. Din explicațiile lui Litvinenco reiese că Parlamentul ar putea schimba conducerea mai multor instituții, precum Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Consiliul Concurenței etc.

Totodată, șeful Inspectoratului Fiscal ar putea deveni demnitar public și nu funcționar, ca și acum. Iar conducerea Inspectoratului Fiscal va fi numită de Guvern, nu de ministrul Finanțelor. Acest proiect de lege este inițiat de deputații PAS.

În același timp, președintele interimar al Curții Supreme de Justiție va fi stabilit de către Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui nou proiect de lege inițiat de PAS.

Comments (0)
Add Comment