Parlamentul European cere mai multe sancțiuni pentru Belarus, inclusiv suspendarea de la competițiile internaționale sportive

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a cerut ca Uniunea Europeană să pedepsească persoanele implicate în aterizarea forţată a unui avion la Minsk pe 23 mai şi în detenţia jurnalistului Roman Protasevici.

Într-o rezoluţie adoptată cu 626 voturi pentru, eurodeputaţii condamnă ferm „deturnarea zborului Ryanair” ca act de „terorism de stat” şi solicită eliberarea imediată şi necondiţionată a lui Roman Protasevici şi a Sofiei Sapega, precum şi a tuturor celorlalţi prizonieri politici din Belarus.

În plus, eurodeputaţii solicită măsuri economice şi sectoriale rapide care să vizeze principalele industrii din Belarus, în special sectorul ţiţeiului şi al produselor petroliere, al oţelului şi al prelucrării lemnului.

Rezoluţia mai cere ca Belarusul să fie suspendat din organismele sportive internaţionale şi de la evenimentele internaţionale, inclusiv de la campionatele europene şi mondiale, precum şi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Comments (0)
Add Comment