Parlamentul german va vota ca vaccinarea să devină obligatorie în martie

Membrii Bundestagului vor primi un vot cheie cu privire la introducerea vaccinării universale obligatorii împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii martie. Așa a afirmat liderul grupului parlamentar al SPD Rolf Mutzenich, scrie The Local. Mutzenich a spus că prima dezbatere va avea loc peste două săptămâni, iar imediat după aceea SPD va prezenta punctele cheie pentru proiectul de lege, transmite eurointegration.com.ua.

Aceste paragrafe vor fi apoi folosite ca bază pentru o propunere care va fi întocmită de parlamentari din diverse partide.

Potrivit lui Mützenich, după aceea, parlamentului nu-i va trebui mai mult de două luni pentru a lua o decizie în Bundestag. „Vom finaliza acest lucru în martie”, a adăugat el.

Anul trecut, nou-alesul cancelar Olaf Scholz a pledat pentru ca vaccinările obligatorii să intre în vigoare la începutul lunii februarie sau începutul lunii martie. Această decizie ar putea înlocui un alt mandat de vaccinare pentru lucrătorii din domeniul sănătății și alte câteva profesii, care a fost deja aprobat de parlament și urmează să se aplice din 15 martie.

Germania a raportat miercuri 80.430 de noi cazuri confirmate de COVID-19 într-o singură zi, un nou record de la începutul pandemiei.

Comments (0)
Add Comment