Partidul lui Dragoș Galbur cere expulzarea ambasadorului rus din Republica Moldova. Care e motivul

Partidul Național Moldovenesc (PNM), în fruntea căruia se află medicul stomatolog, Dragoș Galbur, solicită conducerii statului expulzarea în regim de urgență a ambasadorului rus, Oleg Vasnețov, din Republica Moldova. Formațiunea își argumentează decizia dată ca urmare a căderii unei rachete rusești pe teritoriul țării noastre.

„Astăzi dimineață una dintre rachetele rusești care ținteau Hidrocentrala din Novodnestrovsk, Ucraina, a căzut pe teritoriul localității Naslavcea, r. Ocnița, din Republica Moldova, deteriorând geamurile și acoperișurile caselor din sat.

După ce de două ori rachetele rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru explicații. Într-un mod sarcastic, lipsit de diplomație, ambasadorul rus a solicitat părții moldovenești dovezi clare că rachetele rusești au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova. Astăzi avem și dovada ━ în satul Naslavcea.”, se arată în comunicatul emis de PNM.

Amintim că, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în acestă dimineață în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Potrivit ministerului Afacerilor Interne, nu au fost înregistrate victime, însă mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

În aceeași ordine de idei, MAI a informat că a luat toate măsurile de protecție cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea din țara noastră.

Dragoș GalburOleg VasnețovPNMRusia
Comments (0)
Add Comment