Partidul Național Moldovenesc: Dragoș Galbur anunță lansarea campaniei de colectare de semnături. Cine a fost ales în calitate de președinte interimar

La data de 22 octombrie 2022, la Chișinău a avut loc ședința grupului de inițiativă privind constituirea Partidului Național Moldovenesc (PNM). Acest fapt a fost anunțat de către Dragoș Galbur, medic de profesie, care a adăugat că un grup format din medici, profesori universitari, juriști, asistenți sociali, oameni de afaceri, agricultori, economiști, funcționari publici s-a consolidat în jurul unei idei comune care, având la bază modelul înaintașilor intelectuali moldoveni, au decis să se implice direct pentru a schimba radical spre bine situația politică deplorabilă din Republica Moldova.
Potrivit lui, grupul de inițiativă a votat în unanimitate pentru Statutul și Programul Partidului Național Moldovenesc, anunțând lansarea campaniei de colectare de semnături și adeziuni la partid, în strictă conformitate cu legea.
Totodată, Galbur a dezvăluit că toți membrii grupului de inițiativă ar fi votat pentru numirea acestuia în calitate de președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc.
„Partidul Național Moldovenesc este succesorul de drept al partidului cu același nume fondat în 1917 de către intelectualitatea basarabeană, din dorința de a reda moldovenilor bunăstarea, libertatea și demnitatea națională.”, a conchis Dragoș Galbur.

Dragoș Galbur are 34 de ani și este de profesie medic stomatolog. A fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău, în timpul mandatului Ruxandei Glavan (PDM). A deținut și funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov. A urmat programul MBA în Healthcare Management la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Dragoș GalburPNM
Comments (0)
Add Comment