Partidul Socialiștilor a depus o sesizare la CEC în care acuză PAS de folosirea resursei administrative

Partidul Socialiștilor a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală în care acuză reprezentanții Partidul Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare, că promovează referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană înainte de startul campaniei electorale.

Sesizarea a fost depusă pe 23 iulie de deputatul socialist Vlad Batrîncea, care este și vicepreședinte al Parlamentului. El a spus că socialiștii așteaptă de la CEC explicații privitor la posibila „utilizare a resursei administrative” de către guvernare pentru promovarea referendumului din 20 octombrie.

PSRM consideră că administrația publică centrală „încălcă grav” Codul Electoral pentru că ar implica funcționari publici în promovarea referendumului, deși campania electorală încă nu a început.

Anterior, sesizări similare au depus Mișcarea Alternativa Națională a primarului Chișinău, Ion Ceban, și reprezentanții blocului „Victorie-Pobeda”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor. Distribuirea ziarelor are loc în cadrul campaniei „Uniți pentru Moldova” desfășurată de partidul de guvernământ. De mai multe luni, membrii PAS, inclusiv miniștri și parlamentari, merg în localitățile Moldovei și împart oamenilor ziare despre referendum și avantajele aderării la UE.

CECPASPSRM
Comments (0)
Add Comment