Pașaportul Covid, care conferă proprietarului dreptul de a călători liber în cadrul comunității europene, intră în vigoare de astăzi

Vacanță ca în vremurile bune. Grecia se pregătește să primească sute de mii de turiști din întreaga Uniune Europeană cu un singur pașaport covid. Documentul, care conferă proprietarului dreptul de a călători liber în cadrul comunității europene, intră în vigoare de astăzi.

Certificatul digital COVID al UE este emis gratuit cetățenilor UE imunizați. Este recunoscut de toate cele 27 de țări ale blocului și are o formă comună pentru acestea. Există două tipuri de permise – electronice și pe hârtie.

Un certificat convertit într-un cod QR certifică faptul că un cetățean al comunității este vaccinat împotriva COVID-19, are un rezultat negativ al testului PCR, sau recent a fost infectat,

De fapt, acest lucru elimină restricțiile de circulație pentru europeni, cu condiția ca această țară sau alta să nu fi introdus măsuri speciale la frontieră, din motive de securitate.

Comments (0)
Add Comment