Trebuie să muncim în continuare, pentru că taekwondo-ul în Moldova are un viitor promițător, cu perspective olimpice îmbucurătoare. Declarația îi aparține președintelui forului național de profil, care, în cadrul unei ieșiri la presă, a mai precizat că, în acest moment, federația încearcă tot posibilul să ridice nivelul de dezvoltare a acestui sport în țară.
(Igor Iuzefovici, președintele forului național de profil)
„Potrivit datelor statistice calculate pe plan mondial, un campion olimpic se naște la un milion de persoane care practică un anumit sport. Cred că în perspectivă vom avea luptători de taekwondo capabili să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.”
Iar aici, Igor Iuzefovici a făcut referire la chiar Iulia Nazarova, recent medaliată cu bronz la Campionatul European de Taekwondo Open WTE Under-21, care spune că va munci pentru a cuceri și o medalie Olimpică.
(Iulia Nazarova, sportivă)
„Locul trei. este un rezultat bun, deși am țintit distincția de aur la această competiție de anvergură, dar din păcate n-am reușit să îmi ating obiectivul propus. Locul trei nu este un loc deloc rău. Dacă e să vorbesc despre viitorul meu sportiv, visez să acced la Jocurile Olimpice, să cuceresc o medalie pentru Moldova.”
Participarea la Jocurile Olimpice sunt cel mai frumos rezultat pentru oricine a depus efort, o spune Ştefan Răileanu, primul arbitru moldovean de taekwondo care s-a învrednicit de onoarea de a activa la o Olimpiadă.
(Ștefan Răileanu, arbitru)
„Jocurile Olimpice nu pot fi comparate cu nicio altă competiție, fiind în afara concurenței în ceea ce privește nivelul de organizare, numărul de persoane implicate, cantitatea de bani investiți. Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat această șansă de-a particip și să arbitrez, pentru că au fost unii arbitri care nu au avut șansa să arbitreze.
Menționăm că dezvoltare taekwondo-ului autohton este menită să aducă un salt calitativ pe termen mediu și lung, în vederea propășirii sportului de masă, dar și a celui de performanță.