Peskov: Rusia va răspunde dacă Marea Britanie va permite Ucrainei să lovească Rusia cu arme britanice

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va răspunde dacă Marea Britanie va permite Ucrainei să lovească Rusia cu arme britanice. Bloomberg a raportat că premierul britanic nou ales Keir Starmer a semnalat că Ucraina poate folosi rachete britanice Storm Shadow pentru a lovi ținte militare din interiorul Rusiei.

Peskov a declarat că acesta ar fi un pas iresponsabil de escaladare.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Dacă este așa (că noul prim-ministru britanic ales, Keir Starmer, a semnalat că Ucraina poate utiliza rachetele britanice Storm Shadow pentru a lovi ținte militare din Rusia), atunci, desigur, acesta este un alt pas absolut iresponsabil către escaladarea tensiunilor și escaladarea gravă a situației. Vom urmări acest lucru foarte atent și vom răspunde în consecință”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat, de asemenea, că armata rusă lucrează în continuare pentru a crea o „zonă tampon” în regiunea Harkov din Ucraina, dar acest lucru va lua timp.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Tot ceea ce se întâmplă acum în această direcție (Harkov) este despre îndeplinirea acestei sarcini (asigurarea securității regiunii Belgorod). Desigur, punerea în aplicare a acestei sarcini este extinsă în timp, acest lucru necesită timp. Lucrările în această direcție sunt în curs de desfășurare”.

Președintele Vladimir Putin a declarat în mai că Rusia creează o astfel de zonă pentru a-și proteja regiunile de frontieră de atacurile ucrainene.

armeMarea BritanieRusia
Comments (0)
Add Comment