Peste 23 000 de cetățeni au părăsit Republica Moldova în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 46 672 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 23 430 traversări persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 26 065 iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 20 607.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 25 031 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – 13 950 treceri și alte 7 691 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 9 069 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 7 691 traversări persoane;
PTF Sculeni – 6 879 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 047 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 3 640 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9 483 treceri, dintre care 4 786 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 322 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.

Excepție: din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității de frontieră a Ucrainei, PTF Lipcani-Podvirievca și PTF Medveja-Zelionaia lucrează după un regim special, fiind permisă trecerea frontierei doar cetățenilor ucraineni.

Totodată, de la ora 06:15 și-a sistat activitatea PTF Tudora, motivul ar fi defecțiuni tehnice.

În context, Poliția de Frontieră roagă călătorii să prezinte înțelegere la situația creată și să aleagă, din timp, alte puncte de trecere a frontierei din proximitate.

Frontiera de statPoliția de Frontieră
Comments (1)
Add Comment
  • Solon

    Consider titlul informatiei tendentios si incorect. Adică dacă cineva fie si cetateni din RM pleaca la studii, tratament medical… paraseste RM ??? MUlt mai important mi se pare adoptarea unei decizii, care ar obliga calatorii sau emigrantii pe termen lung sa anunte autoritatile locale ca pleca peste hotare pentru un anumit termen si cu un obiectiv concret – studii, tratament, turism etc etc . Asta este important si pentru registrele alegatorilor, cand lipsa unor cetatean la scrutine, poate invalida electorala, ar preveni absenteismul. Unii figureaza in registre desi de zeci de ani nu mai locuiesc in RM. Dar daca revin, se pot inscrie pe listele suplimentare… Rezervisii militari sunt de pilda obligati prin acte normative sa anunte comisariatele militare despre plecarea de la locul de trai…Daca nu gresesc, in Bielarus fiecare cetatean care pleaca peste hotare informeaza despre asta autoritatile locale. Iar in Siria fiecare emigrant e obligat să achite la revenire o taxa pt aflarea peste hotare. E vorba decca 50 dol… Unii sirieni din lipsa surselor necesare, nu pot reveni la bastina. DEci problema, are mai multe aspecte