Peste 5.500 de familii din Republica Moldova care au copii cu dizabilități severe vor primi o plată unică în valoare de 3.000 de lei

Peste 5.500 de familii din Republica Moldova care au copii cu dizabilități severe vor primi o plată unică în valoare de 3.000 de lei. Este vorba de un pachet de suport, elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu ajutorul partenerilor de dezvoltare.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Guvernul lansează un nou program de plăți unice. Acum vom oferi câte 3.000 de lei pentru toate familiile din Republica Moldova care au un copil cu dizabilități severe. Este vorba despre aproximativ 5.500 de familii. Vreau să amintesc că și în decembrie, anul trecut, am avut un program similar. Prin reforma „Restart” oferim servicii mai bune, servicii mai calitative și prin acest program de plăți unice vrem să fim aproape de familiile cu copii cu dizabilități severe.”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a precizat că, pentru a primi plățile, părinții cu copii cu dizabilități severe nu vor trebui să meargă la Casa Națională pentru Asigurări Sociale și nici să depună careva documente justificative.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Guvernul va notifica fiecare din aceste familii. Ei vor putea să beneficieze de această plată în mod proactiv. Nu trebuie să vină cu solicitări, să colecteze documente. La începutul lunii noiembrie vor veni la poștă cu buletinul de identitate și vor ridica această plată.”

În decembrie 2023, familiile cu copii cu dizabilități severe, de asemenea, au beneficiat de o plată unică din partea Guvernului Republicii Moldova și a partenerilor de dezvoltare.

 

Copii cu dizavbilități severeGuvernMinisterul Muncii și Protecției SocialePlăți unice
Comments (0)
Add Comment