Peste opt mii de locuri de muncă sunt vacante

Chiar și pe timp de pandemie, când șomajul a crescut, cine vrea să muncească, o poate face. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în prezent sunt în evidenţă peste 8.000 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.

Ca și până acum, cele mai multe locuri de muncă libere sunt în municipiul Chișinău, circa 2.400 și Bălți, aproximativ 1.000.

 

Important. Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile peste 2.200 de locuri de muncă, cele mai căutate fiind cele de inspectori, ofițeri, specialiști în domeniul sănătății sau în domeniul învățământului.

Ce ține de persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă aproximativ 6.000 de locuri, cei mai căutați lucrători fiind cei din industria textilă și confecții, din domeniul transportului, operatorii, aparatiștii și mașiniștii.

Pentru muncitorii necalificați sunt circa 1.200 de locuri de muncă vacante.

Cei interesați se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii, unde sunt informații despre locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Comments (0)
Add Comment