Petrolul se ieftinește în lume, însă benzina și motorina rămân scumpe în țară. Solicitările lui Slusari către Consiliul Concurenței

Săptămâna trecută, petrolul s-a ieftinit abrupt pe piețele internaționale, trend care însă nu s-a văzut și la stațiile PECO de la noi, notează cotidianul.md.

Potrivit sursei citate, costul petrolului Brent a scăzut cu circa 13,3%, ieftinire care nu s-a resimțit deloc în prețurile afișate de majoritatea benzinărilor din Moldova, care, din contra, au continuat să majoreze prețurile cu până la un leu în cazul benzinei și cu maxim 60 de bani în cazul motorinei.

În condițiile date, Platforma DA a cerut explicații de la Consiliul Concurenței, care ar trebui în mod urgent să combată acest acord de cartel al petroliștilor, precum și să soluționeze problema diminuării prețurilor la produsele petroliere.

„Îi amintim acestei instituții cu buget exorbitant că în foarte scurt timp Parlamentul urmează repetat să audieze conducerea entității, după ce, foarte probabil, vom cere demisia acestor demnitari de stat”, a menționat Alexandru Slusari.

Amintim că, în momentul de față, prețurile la carburanții din Moldova sunt la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani.

Comments (0)
Add Comment