Petru Lucinschi: „Victimizarea este egală cu eșecul”

Victimizarea în cadrul unui scrutin electoral este egal cu eșecul. La această concluzie a ajuns cel de-al doilea președinte al Moldovei, Petru Lucinschi, care, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune a mai declarat în acest sens că opoziția de la Chișinău vorbește tot mai mult despre fraudarea alegerilor prezidențiale, deoarece știe că le va pierde.

„Dar dacă voi aveți niște date în acest sens, discutați – uite există această formă de falsificare, respectiv se i-a niște măsuri în acest sens pentru a o exclude. Trebuie în serios de discutat. Eu nu înțeleg de ce face așa opoziția noastră?! În lume este primit că cei care strigă așa de acum știu că vor pierde.”

Legat de același subiect, fraudarea alegerilor, fostul șef al statului a declarat că în condițiile actuale este aproape că imposibil să falsifici rezultatele alegerilor.

„Puneți observatori, puneți camere video, chemați poliția, dacă știți că într-un sat undeva pot să fie falsificări. Cum poți să le faci acum? Omul intră, ai grijă de el. Dacă voi spuneți că este posibil de falsificat, înseamnă că elaborați modalitatea să fie exclusă.”

Menționăm că declarațiile fostului șef al statului au fost făcute în contextul în care opoziția de la Chișinău acuză autoritățile, inclusiv Comisia Electorală Centrală, de o pretinsă fraudare a alegerilor din noiembrie.

Comments (0)
Add Comment