Petru Rotaru pleacă de la conducerea Ministerului Finanțelor. Acesta urmează să fie propus la funcția de viceguvernator al BNM

Petru Rotaru pleacă de la conducerea Ministerului Finanțelor. Acesta urmează să fie propus la funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean.

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a înaintat Parlamentului propunerea de numire a ministrului finanțelor, Petru Rotaru, în funcția de viceguvernator al băncii centrale.

„Suntem convinși că experiența, integritatea și reputația domnului Rotaru vor aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii Băncii Naționale si la consolidarea sistemului financiar al Moldovei”, a afirmat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, el va continua să își îndeplinească mandatul de ministru.

Petru Rotaru a activat în domeniul financiar fiscal începând 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public, inclusiv, în anii 2010-2011, când a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie, 2023 – Inspectoratul Fiscal de Stat. Acesta a preluat fotoliul de ministru de la Veronica Sirețeanu, după ce aceasta s-a retras din funcție pentru a beneficia de concediul de îngrijire a copilului, fiind însărcinată.

Banca Națională a MoldoveiMinisterul Finanțelor
Comments (0)
Add Comment