Platforma DA acuză PAS de schimbare a viziunii politice

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr iese la atac și acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că a ajuns să pună interesele proprii mai presus decât cele naționale.

Moldova are la ora actuală cel mai necompetent Executiv din istoria sa, unul care a eșuat în gestionarea crizei pandemice și a amplificat criza social-economică. Tocmai, din acest motiv el trebuie schimbat urgent, dar se pare că este imposibil. Or, PPDA, care a cerut timp de o lună sprijin public de la PAS pentru un alt Guvern anticriză, nu a primit niciun răspuns, a scris pe Facebook Alexandr Slusari.

Cu o replică dură la adresa celor de la Partidul Acțiune și Solidaritate a venit și Igor Munteanu, care și-a acuzat foștii colegi că ar fi noii aliați al Guvernului Chicu, că ignoră dezastrul sanitar din Moldova și că au uitat de promisiunile făcute electoratului Blocului ACUM.

Menționăm că declarațiile celor din PPDA au venit la scurt timp după ce Maia Sandu a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune că la moment schimbarea Guvernului este imposibilă.

„Discuția a fost, avem 51 de voturi pentru acest Guvern? Din păcate nu avem 51 de voturi și dacă nu le avem ne întoarcem la prima parte, nu putem să demitem Guvernul înainte de a avea certitudinea votării unui al Guvern. Ca să fie foarte clar, un alt Guvern nu poate fi votat fără Partidul Democrat, în toată componența lui sau componență de 90%. Partidul Democrat, pentru moment, le spune colegilor mei în Parlament că ei nu părăsesc această majoritate și nu fac alt Guvern. Aici s-a încheiat discuția. ”

Menționăm că în ciuda noilor incertitudini apărute în cadrul fostului Bloc politic ACUM, PPDA susține că își menține îndemnul adresat către PAS cu privire la susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu și instalarea unui nou executiv pe care și-l asumă Platforma DA.

Comments (0)
Add Comment