Platforma DA cere scoaterea în afara legii a Partidului Șor

Platforma DA anunță că va cere instituțiilor abilitate scoaterea în afara legii a Partidului Șor. Este un proiect mai amplu, care prevede eliminarea din politică a celor care sunt certați cu legea: atacuri raider, spălarea a zeci de miliarde, furtul miliardului, spun cei de la Platformă, care se adresează Curții Constituționale pentru a se pronunța cu privire la legalitatea și constituționalitatea acestui partid.

Deputații propun mai multe modificări în Codurile Penal și Electoral, pentru ca partidele să fie supravegheate nu doar în perioada campaniei electorale

Năstase: „Este un proiect mai amplu, care prevede eliminarea din politică a celor care sunt certați cu legea: atacuri raider, spălarea a zeci de miliarde, furtul miliardului.

PPDA este cea care va face tot ce-i stă în puteri pentru a face în așa fel încât clasa politică să fie curățată de penali”.

Stela Macari: „Nu o singură o dată am spus că Partidul Șor ar trebui scos în afara legii. Am cerut radiarea Partidului Șor din registrul de stat al partidelor. Deputații acestui partid sunt implicați în furtul miliardului”.

„Am reținut că un partid politic nu poate fi tras la răspundere în întregime. Legislația actuală nu prevede nicio penalizare care să poată fi aplicată partidului”.

Dinu Plângău: „Este vorba despre un proiect de lege care prevede modificări la Codul Penal, Codul Electoral și legea cu privire la partidele politice. Prin acest proiect de lege, se măresc sancțiunile împotriva celor care corup alegătorii”.

 

Comments (0)
Add Comment