Platon, din depărtare, în apărarea lui Stoianoglo: „Evaluați și activitatea președintelui, a premierului”

Veaceslav Platon, anunțat în căutare internațională, într-o postare pe Facebook, a venit cu un mesaj de susținere în adresa lui Alexandr Stoianoglo, Procurorul General, și cere evaluarea activității președintelui și prim-ministrului țării.

Este cu siguranță o idee proaspătă crearea unei comisii care să evalueze performanța înainte de sfârșitul mandatului unui anumit oficial public. Și, ca orice idee, autorul trebuie să se dezvolte până la capăt. Adică să gândim la scară largă și într-un mod mare. Nu îngust și tunel.

Îi propun ca dl Litvinenko să depășească orizonturile sale și să extindă această practică la persoane mai importante din stat, și anume: președintele, președintele Parlamentului și, desigur, deputații. Sunt sigur că atunci când Dodon era președinte, PAS ar fi votat cu bucurie pentru o astfel de lege. Din logica pe care doresc acum să o pună în aplicare pentru procuror, rezultă destul de rezonabil o analogie cu alte persoane, mai importante pentru viața cetățenilor.

În același timp, persoanele care au o antipatie personală puternică față de persoana evaluată trebuie să fie incluse în comisia de evaluare. Ce minunat ar fi să numim în decembrie o comisie de evaluare a activităților Maia Sandu în calitate de președinte. Sunt gata să o conduc. Aș începe cu un raport despre primele 100 de zile de guvernare și apoi analizam fiecare zi de guvernare: când veneam la muncă, la ce oră, ce a întârziat, unde este disciplina muncii. Ați format un plan de lucru pentru ziua respectivă? Arată-mi. Care a fost oportunitatea întâlnirii cu această sau acea figură, ce le-a oferit oamenilor în termeni practici? De ce ai stat la vamă când a trebuit să lucrezi? Timpul managerului este costisitor pentru contribuabil. Care este contribuția zilei petrecute la creșterea PIB-ului țării, la creșterea pensiilor și a salariilor etc.

În general, este necesar să instalați o cameră video cu acces la Internet în biroul președintelui. Pentru transparență, oamenii ar trebui să vadă în orice moment ce face președintele lor, cum își îndeplinește promisiunile electorale. De ce să aștepți patru ani în timp ce acest slăbănog și povestitor pleacă la plimbare cu mașina în străinătate, bea cafea de dimineață până seara și o dată pe săptămână le spune cetățenilor naivi despre reformele despre care nu știe cu adevărat nimic? La fel este și cu deputații.

Trebuie să le evaluăm în fiecare an. Ce, când, în ce circumstanțe? Nu există rezultate vizibile? Afară!
Așa că propun să accept modificările din pachet. Repet încă o dată: acum doar doi ani, sub Dodon, PAS și Maia ar fi acceptat astfel de schimbări cu strigăte și bucurie. Să fim deci consecvenți, cinstiți și obiectivi, domnilor”, a scris Platon pe Facebook.

Comments (0)
Add Comment