Plîngău: „Raportul PAS este un start de campanie electorală înainte de termen, interzis de legislația electorală”

Raportul PAS este un start de campanie electorală înainte de termen, interzis de legislația electorală. Astfel a reacționat Dinu Plîngău, liderul PPDA, la evenimentul organizat azi de PAS.

Raportul PAS este un start de campanie electorală înainte de termen, interzis de legislația electorală. La fiecare colț vedem corturi, în fiecare căsuță poștală pliante electorale, iar raportul respectiv este făcut într-un context de a justifica începerea campaniei electorale înainte de termen. Chiar și așa, avem mari obiecții la conținutul acestui raport în care s-au prezentat trei priorități ale guvernării: economie, securitate, justiție.
1. În ultima perioadă am pierdut 36.000 de locuri de muncă în sectorul real al economiei, iar 116.000 de cetățeni au devenit partea a diasporei în ultimii doi ani. Nici după doi ani de mandat nu avem nicio strategie de dezvoltare sau măcar ameliorare a impactului crizelor prin care am trecut. Unica strategie este că vor veni europenii și ne vor da bani.
2. Am recepționat trei rapoarte din partea instituțiilor occidentale, inclusiv din cadrul Consiliului Europei care sunt mai mult decât critice față de starea de fapt a justiției moldovenești. Toți hoții noștri sunt în libertate, unii reabilitați, alții cu partide sau ca finanțatori de partide.

 

3. Securitate?! Putem polemiza mult la acest capitol, dar cu siguranță nu avem cu ce ne lăuda.
Mai puțin contează problemele cronice ale societății noastre: corupția, criza economică, puținele investiții în educație, situația demografică deplorabilă, pentru că acest raport este despre Vasilică, Petrică care vor fi candidații PAS la locale. Ca orice partid de guvernare, exponenții acestui partid des încurcă partidul cu statul, a scris, într-o postare pe Facebook, președintele PPDA.

 

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu, președintele Parlamentului, a prezentat pe 10 iulie raportul de activitate al partidului, la doi ani de guvernare. Potrivit lui Grosu, guvernarea nu a putut face în doi ani tot ce s-a ratat în 30 de ani. „Dar am început lucruri importante”, a spus liderul PAS, vorbind despre condamnarea lui Ilan Șor, evaluarea judecătorilor și procurorilor, aplicarea sancțiunilor internaționale împotriva grupărilor care încearcă să destabilizeze țara, inclusiv scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”. Liderul PAS a anunțat că reprezentanții partidului vor merge în localitățile din țară pentru a prezenta cetățenilor raportul celor doi ani de activitate.

(Igor Grosu, președintele PAS)

„La 11 iulie se împlinesc 2 ani de când cetățenii Republicii Moldova au obținut o victorie, o victorie în fața hoților și a celor care au sărăcit această țară de-a lungul anilor. Nu putem face în doi ani tot ce am ratat în 30 de ani, dar am început lucruri importante. Vrem ca, până în 2030, Uniunea Europeană să fie la noi acasă”.

El a adăugat că, în pofida tuturor crizelor care s-au abătut asupra Moldovei, PAS a început schimbări în cele mai importante domenii.

(Igor Grosu, președintele PAS)

„Am pornit lucruri importante în justiție prin evaluarea tuturor judecătorilor și procurorilor din țară, iar primele rezultate au început să apară – Ilan Șor a fost condamnat definitiv în dosarul „furtul miliardului” și va trebui să întoarcă la stat 5 miliarde de lei. Cu ajutorul partenerilor noștri, am obținut aplicarea de sancțiuni internaționale împotriva fugarilor și a grupărilor care încearcă să destabilizeze țara. La sesizarea Guvernului, Curtea Constituțională a decis scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”.

Totodată, liderul PAS a anunțat că reprezentanții partidului vor merge în localitățile din țară pentru a prezenta cetățenilor raportul celor doi ani de activitate.

(Igor Grosu, președintele PAS)

„Începând de astăzi, împreună cu colegii mei, membri, susținători, vom lua pas la pas fiecare localitate din țară, așa cum am făcut și anul trecut, pentru a ajunge la fiecare cetățean și a face o dare de seamă în legătură cu activitatea noastră. „PAS la raport” este o responsabilitate a noastră, a celor care am primit încrederea de la cetățeni, dar și un element important al democrației”.

De menționat că, în cadrul evenimentului PAS, a fost prezent și premierul Dorin Recean. Oficialul a ținut și un discurs.

 

Comments (0)
Add Comment