Ploile vor continua și în această săptămână

Ploile însoțite de descărcări electrice, tunete și pe alocuri, chiar de grindină, vor continua să cadă și în această săptămână pe întreg teritoriul Moldovei. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic, potrivit căruia, în ciuda precipitațiile, maxima nu va avea de suferit. Vântul va suflat moderat, cu unele intensificări înainte și în timpul ploilor.
În acest sens, sinopticienii au emis și un Cod Galben de creștere a nivelului apei cu până la 1 metru în toate bazinele acvatice din țară și de posibile inundații, valabil până la 7 iunie.
Ce ține de temperatura aerului, potrivit meteorologilor, marți, în raioanele din Nord vor fi +29 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +30 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +31 de grade.
Noaptea minimele vor oscila între +13 și +18 grade Celsius.
De menționat că, conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, în zilele următoare ploile, deși își vor mai scădea din intensitate, vor continua să ne ude. Vântul va sufla slab și moderat.

Comments (0)
Add Comment