Popov: „Trebuie să folosim oportunitățile de cooperare cu NATO”

NATO este prieten cu Republica Moldova și trebuie să profităm la maximum de oportunitățile oferite de cooperarea cu această organizație. Așa a declarat șeful Departamentului de Cooperare Multilaterală al MAEIE Andrei Popov, la emisiunea de la postul TVR Moldova.

„Din punctul de vedere al Republicii Moldova, fără îndoială, cooperarea cu NATO oferă numeroase mecanisme și instrumente de îmbunătățire a situației, atât în ​​domeniul reformării sectorului de securitate și apărare, cât și al pregătirii militare. Există multe programe în domeniul educației și științei. Chiar și în timpul pandemiei, am primit asistență, echipamente și utilaje.

Pe lângă faptul că NATO este prieten cu Republica Moldova, este important și faptul că NATO a demonstrat în Republica Moldova prin numeroasele proiecte pe care le implementează de aproape 30 de ani. Trebuie să trecem la o altă etapă, la o abordare matură, pentru a nu lăsa statutul nostru de neutralitate, pe care îl respectă NATO, să ne împiedice să profităm de toată gama de oportunități pe care o oferă cooperarea cu NATO. Neutralitatea nu înseamnă izolare, iar în Europa sunt multe state: Austria, Finlanda, țări neutre, nealiniate care reușesc să-și mențină neutralitatea, dar să fie parteneri activi ai NATO în diverse acțiuni și misiuni”, a spus Andrei Popov.

Comments (0)
Add Comment