Popșoi: „În ciuda atacului Kremlinului, democrația noastră a rezistat”

În ciuda atacului Kremlinului asupra democrației moldovenești, democrația noastră a rezistat și a arătat lumii întregi ce voință are poporul. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unui interviu pentru CNN despre rezultatele referendumului.

Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe: „Votul a fost într-adevăr la limită, dar a fost o celebrare a democrației până la urmă, pentru că poporul Moldovei și-a spus cuvântul și, în ciuda atacului Kremlinului asupra democrației moldovenești, democrația noastră a rezistat și a arătat lumii întregi ce voință are poporul. Iar situația de securitate va continua să fie complicată, dar instituțiile noastre devin din ce în ce mai pricepute, mai capabile să apere Moldova. Și aceasta este o dovadă a rezistenței țării noastre și a poporului nostru și suntem recunoscători oamenilor noștri pentru asta și partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat”.

Ministrul a mai vorbit și despre coruperea alegătorilor.

Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe: „Dar este adevărat că voturile din diasporă au adus efectiv acest rezultat la unul pozitiv. Cu toate acestea, acesta a fost în mare parte rezultatul unei campanii incredibil de puternice de a aduce bani dubioși în țară pentru a mitui alegătorii, deoarece avem acest oligarh fugar care cântă pe tonul Kremlinului”.

Recent, într-un comunicat al Departamentului american de Stat, Statele Unite au declarant că sunt preocupate de faptul că Rusia va încerca din nou să împiedice cetățenii Republicii Moldova să își exercite dreptul suveran de a-și alege președintele în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, cu câteva zile înainte de turul doi, programat pentru 3 noiembrie.

DemocrațieMinisterul Afacerilor Externereferendum
Comments (0)
Add Comment