Usatîi insistă asupra cantității mari de păcură care a fost deversată în noiembrie, anul trecut: „Au fost mai multe gropi”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a prezentat imagini pentru a demonstra că o cantitate mare de păcură ar fi fost îngropată pe teritoriul Termoelectrica, în 2022. La rândul său, „TERMOELECTRICA” S.A. a venit cu precizări.

„În acel video pe care l-am publicat, într-adevăr, nu se vedea data când a fost făcut acel video. De asta, mă simțeam obligat să demonstrex că această crimă a avut loc în perioada indicată de mine. Am stabilit că acest video era făcut pe 8 noiembrie 2022. În perioada 2022-2023, au fost mai multe gropi de acest fel. Conducerea Termoelectrica să ne spună că ei îngropau păcură că era de calitate proastă organizată de o companie apropiată de Spînu, că au avut o avarie și cumva, au decis să ascundă o parte din păcură, dar să ne spună nu a avut loc nimic și că astea sunt speculații politice, este un lucru foarteurât și inacceptabil”, a declarat Renato Usatîi.

Acesta mai susține că Termoelectrica a început să cumpere tractoarele galbene, din imagini, în 2017:

„Nu existau în 2015, cum spune Termoelectrica. Tractoristul pe care l-am sunat a recunoscut că a avut loc această îngropare, doar că dumnealui spune că pe 7 noiembrie, eu spun că 8. Groapa era proaspăt săpată pentru a îngropa această păcură. De la cisternele din spate, vedeți vreun părâu că a plesnit vreo cisternă, ori a curs deasupra, ca această păcură să ajungă pe pământ?”.

În legătură cu videoul apărut în spațiul public, despre presupusa scurgere de păcură, „TERMOELECTRICA” anunță că a dispus efectuarea acțiunilor de stabilire a tuturor circumstanțelor, iar în urma efectuării anchetei interne, entitatea va publica rezultatele.

Totodată, „TERMOELECTRICA” S.A. este deschisă și dispusă să colaboreze cu organele de drept ale statului în vederea clarificării oricăror aspecte sau fapte.

„TERMOELECTRICA” S.A. a desfășurat toate procedurile de achiziții a păcurii în mod transparent, respectând legislația în vigoare. Aceste proceduri au fost publicate pe platforma MTender (www.mtender.gov.md) și pe site-urile www.achizitii.md și www.termoelectrica.md. De asemenea, informațiile cu privire la procedurile de achiziții active, precum și arhiva celor desfășurate pe parcursul anului sunt disponibile pentru vizualizare și analiză pe platforma guvernamentală – MTender și pe pagina noastră oficială – www.termoelectrica.md.

La achiziționarea păcurii au fost respectate cerințele Hotărârii de Guvern, nr. 414  din  08.04.2016, iar calitatea păcurii achiziționate de entitate a fost verificată de laboratoarele autorizate, cu certificare europeană. Astfel, pentru toate loturile de păcură livrate au fost prezentate certificate de calitate și rapoarte de încercări.

„TERMOELECTRICA” S.A. se angajează să acționeze în continuare cu transparență și integritate, respectând în permanență reglementările și procedurile legale în vigoare.

Comments (0)
Add Comment