Premier Energy a început deconectarea Apă-Canal Chișinău de la curent, din cauza datoriilor. Ceban: Au primit comandă de la Gavrilița și Spînu

Apă-Canal a fost deconectată de la energia electrică. Anunțul în acest sens a fost făcut de către primarul capitalei, Ion Ceban.

„Vreau să mă adresez tuturor care locuiesc în municipiul Chișinău. Îmi pare foarte rău să vă aduc la cunoștință că anume în acest moment Apă-Canal este deconectată de la energie electrică. Am înțeles că au primit în această dimineață comanda de la Natalia Gavrilița și Andrei Spînu personal Premier Energy de a deconecta Apă-Canal. Asta înseamnă că în 6-7 ore sistemul de aprovizionare cu apă va avea de suferit enorm. Noi am avut discuții ieri seara și o să avem astăzi discuții pe parcursul zilei ca să căutăm soluții. Fac apel către toți chișinăuenii acum să facă rezerve de apă pentru că în 6 ore cel mult pot să existe probleme semnificative. Faceți vă rog frumos rezerve de apă”, a declarat Ceban.

Între timp, compania Premier Energy a anunțat că ambele sedii de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate astăzi vizează doar blocul administrativ al Apă-Canal Chișinău, nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic.

„În lipsa unor soluții realiste de plată a datoriei pentru energia electrică consumată, Premier Energy a notificat S.A. „Apă-Canal Chișinău” despre deconectarea a două locuri de consum”, a menționat Premier Energy, care a precizat că în prezent datoriiile Apă-Canal Chișinău constituie 68,6 milioane de lei, suma include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie, 2022.

Amintim că, recent, furnizorul de energie electrică a anunţat într-un comunicat de presă că în cazul în care până în 1 februarie Apă-Canal nu va veni cu o modalitate fiabilă de achitare a datoriei, atunci întreprinderea va fi debranşată de la energia electrică fără preaviz.

Apă-Canal ChișinăuIon CebanPremier EnergyPrimăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment