Presa rusă, citându-l pe Kozak: „Soluționarea diferendului transnitrean este o chestiune internă a Moldovei”

Adjunctul șefului de stat major al președintelui rus Dmitry Kozak este mulțumit de discuțiile cu președintele Moldovei Maia Sandu, scrie presa rusă.

„Am discutat întreaga listă de probleme. Conversația a fost foarte constructivă, am convenit într-o manieră binevoitoare cu privire la cooperare și la începutul unui dialog la nivel interdepartamental literal de mâine cu privire la toate problemele care provoacă îngrijorare în rândul conducerii Republicii Moldova, cetățeni ai Republicii Moldova și conducerea Federației Ruse „, – a spus Kozak.

„Rusia este gata să ajute Moldova, dar pe o bază reciproc avantajoasă, nu în detrimentul intereselor naționale ale Federației Ruse. Există oportunități uriașe pentru realizarea acestor acorduri. Am văzut asta astăzi pe baza dialogului cu care am avut președintele Moldovei „, a spus Kozak. Potrivit acestuia, s-au ajuns la acorduri pe probleme de comerț reciproc, cu privire la ridicarea restricțiilor care au apărut pentru exportatorii ruși. „Și despre pașii reciproci ai părții ruse în ceea ce privește furnizarea de produse agricole moldovenești pe piața rusă”, a spus el.

Kozak a spus că președintele Moldovei a solicitat asistență pentru soluționarea problemei transnistrene și eliminarea aferentă a munițiilor depozitate pe teritoriul republicii nerecunoscute. „De asemenea, suntem interesați de eliminarea acestor muniții, a căror dată de expirare a expirat și nu sunt supuse transportului. Am fost de acord cu această interacțiune”, a spus Kozak. În același timp, el a subliniat că soluționarea transnistreană este o chestiune internă a Moldovei.

„Rusia este pregătită să ofere asistență pentru ca dvs. [Moldova și Transnistria] să ajungeți la un acord, nu mai mult. La fel ca înainte. Nu suntem pregătiți să propunem propriile condiții de soluționare – acesta nu este al nostru, aceasta este afacerea voastră internă „, a rezumat șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse.

Comments (0)
Add Comment