Președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, anunță crearea unei noi Mișcări Civice de Rezistență Populară

Președintele fondator al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat crearea unei noi Mișcări Civice de Rezistență Populară. Anunțul în acest sens a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, noua mișcare va fi împotriva actualei guvernări „incompetente, manipulatorii, mincinoase și periculoase pentru identitatea noastră socială, economică și spirituală”, cât și împotriva forțelor oligarhice, „a criminalilor ce stau în expectativa revenirii la putere pe fundalul sărăciei și nedreptății generate de actuala guvernare incompetentă”.

„Subliniind încă o dată că justiția PAS, nereformată, coruptă și aservită politicului, persecută la comandă și este singura din lume capabilă să emită două hotărâri complet diferite cu privire la același act administrativ, anunț public că în calitate de avocat și apărător al drepturile omului voi demara începând de astăzi o acțiune de coagulare a tuturor energiilor și resurselor disponibile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru realizarea unei largi MIȘCĂRI CIVICE ȘI JURIDICE DE REZISTENȚĂ POPULARĂ atât împotriva acestei guvernări incompetente, manipulatorii, mincinoase și periculoase pentru identitatea noastră socială, economică și spirituală, cât și împotriva forțelor oligarhice, a criminalilor ce stau în expectativa revenirii la putere pe fundalul sărăciei și nedreptății generate de actuala guvernare incompetentă. O maximă atenție trebuie acordată evoluțiilor de tip progresist și globalist care ne amenință comunitățile și societatea noastră, în ansamblul acesteia. Vă îndemn și pe dumneavoastră să faceți la fel. Istoria lumii, inclusiv istoria noastră, a tuturor, se scrie în fiecare zi.”, a relatat Andrei Năstase.

În cadrul aceleiași conferințe, Năstase a spus cp se va adresa la CEDO în legătură cu scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova în perioada în care conducea instituția.

„La fel ca și în cazul invalidării mandatului de Primar General al Capitalei, mă adresez azi la CEDO cu o cerere ce vizează actul judecătoresc arbitrar prin care Guvernarea actuală a scos Crucifixul de la MAI(…) Voi apăra în fața instanțelor internaționale tradiția, credința, memoria și dreptul nostru, al tuturor de a le onora pe modelul statelor europene, membre ale Consiliului Europei, având drept reper memoria polițiștilor căzuți la datorie, inclusiv în războiul din 1992, declanșat de Rusia împotriva Moldovei, memorie cinstită prin multiplele crucifixe instalate în cadrul inspectoratelor de poliție din întreaga țară. Bătălia abia începe.”, a precizat Andrei Năstase.

În context, Năstase a spus că va face acest lucru indiferent cât vor dura procedurile de judecată și va cere „celor care astăzi asumă un astfel de simulacru juridic să răspundă în fața legii.”

„Oameni, eu am instalat un Crucifix după bunele noastre tradiții și practici naționale și europene. Dar, așa cum Igor Dodon a acceptat scoaterea crucii de pe steagul nostru oficial, Maia Sandu și exponenții justiției ei de buzunar, au scos crucifixul instalat de mine, iar prin abordările sale, încearcă să elimine treptat și cu bună-știință, toată simbolistica noastră națională, în jurul căreia ne-am consolidat identitatea. Repet, nu despre mine este vorba în această speță, niciodată nu a fost. Este vorba despre cruce, despre credința noastră, despre adevăr și dreptate, dar și despre linșajul inimaginabil la care actul administrativ în sine a fost supus imediat după făptuirea acestuia. Atitudinea guvernării față de simbolistica socială, culturală și spirituală în care au fost crescuți majoritatea covârșitoare a oamenilor acestei țări, este unitatea de măsura a patriotismului celor care conduc azi statul.”, a mai spus ex-liderul Platformei DA.

Andrei NăstasePlatforma DA
Comments (0)
Add Comment