Președintele Germaniei a fost refuzat să vină la Kiev, din cauza legăturilor sale cu Rusia

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a recunoscut că nu vor să-l vadă la Kiev din cauza legăturilor strânse cu Rusia din trecut. Potrivit politicianului, împreună cu liderii Poloniei, Estoniei, Lituaniei și Letoniei, acesta a dorit să viziteze capitala Ucrainei pentru a-și exprima solidaritatea paneuropeană.

Anterior, publicația germană Bild a raportat că președintele ucrainean Vladimir Zelenski nu a fost de acord să-l primească pe Steinmeier, care a fost un susținător activ al construcției gazoductului Nord Stream 2. La Kiev nu a fost exclus ca o astfel de întâlnire să aibă loc în viitor. Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, l-a acuzat pe Steinmeier că este politic apropiat de Moscova.

Săptămâna trecută, pe fondul criticilor, președintele german a numit angajamentul său față de Nord Stream 2 o greșeală clară. El a exclus, de asemenea, posibilitatea normalizării relaţiilor cu Federaţia Rusă cât timp este la putere preşedintele Vladimir Putin, care, potrivit lui Steinmeier, a devenit „un instigator de război stând într-un buncăr”.

 

Comments (0)
Add Comment