Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe după tragedia din Turcia și Siria

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de condoleanțe poporului turc și a cetățenilor din țările vecine, în urma seismului puternic care a lovit, luni dimineața, sud-estul Turciei, la granița cu Siria. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, șefa statului spune că-și manifestă solidaritatea cu toți cei care au avut de suferit în urma cutremurului.

„Sunt profund întristată de veștile din Turcia și din țările vecine cauzate de cutremurul devastator din această noapte. Gândurile noastre sunt la toți cei care au suferit în această catastrofă groaznică”, a transmis Maia Sandu.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,8 s-a produs în sudul Turciei, în apropiere de Siria. Sute de oameni și-au pierdut viața în Turcia și Siria. Potrivit CNN, seismul s-a produs la o adâncimea de 17,9 de kilometri. Până la această oră au fost înregistrate zeci de replici. Replicile ar putea continua în orele și chiar în zilele următoare, anunță specialiștii.

Serviciul european de monitorizare seismică EMSC a declarat că se evaluează posibilitatea unui risc de tsunami.

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. În 1999, peste 17.000 de oameni au murit după ce un cutremur puternic a zguduit nord-vestul țării.
CutremurMaia SanduSiriaTurcia
Comments (0)
Add Comment