Președintele Turciei și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina, spunând că Crimeea este parte integrantă a țării vecine

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a exprimat sprijinul pentru Kiev și și arătat disponibilitatea în rezolvarea tensiunilor ruso-ucrainene. El a subliniat că Ankara încă respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. În special, consideră Crimeea o parte integrantă a acesteia.

(Recep Taiyp Erdogan, președintele Turciei)

„Turcia este pregătită să contribuie la soluționarea crizei dintre cele două țări prietene cu care se învecinează la Marea Neagră. Am spus din nou în timpul discuțiilor de astăzi că am putea fi bucuroși să găzduim un summit la nivelul șefilor de stat sau să găzduim consultări ale părților la nivel tehnic.”

Vizita lui Erdogan vine în timp ce mii de soldați americani sunt dislocați în Europa de Est. Kremlinul a considerat astfel de acțiuni ale SUA în timpul crizei drept o amenințare. Acest lucru a fost declarat în cadrul une conferințe de către secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

(Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin)

„Solicităm constant omologilor noștri americani să înceteze escaladarea tensiunilor pe continentul european. Din păcate, americanii continuă să facă acest lucru. Mai mult, în acest caz, nu vorbim doar despre declarații provocatoare că războiul va veni în curând, toată lumea va plăti un preț groaznic și așa mai departe. Vorbim despre trimiterea de soldați americani în țările europene din apropierea granițelor noastre.”

Potrivit Pentagonului, Rusia continuă să crească numărul paramilitarilor săi în apropierea granițelor Ucrainei, în special, pe teritoriul belarus. La Moscova, Kremlinul spune că acolo sunt testate forțele de reacție ale statului Uniunii.

Comments (0)
Add Comment