Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, face aproape orice ca să fie reales

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a urcat pe scenă, dansând pe melodii de campanie captivante sub o ploaie torențială. El intră în etapa finală a campaniei guvernamentale înaintea alegerilor de duminica viitoare.

Programate pentru 28 iulie, alegerile vor fi diferite de cele cu care s-a confruntat partidul de guvernământ de când Chávez a ajuns la putere în decembrie 1998 și a început să transforme Venezuela în ceea ce el a descris ca fiind socialismul secolului XXI.

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei: „În Venezuela va fi pace și liniște înainte, în timpul și după 28 iulie. Garantez acest lucru pentru că sunt singurul candidat care are sprijinul puterii populare și al comunităților. Pentru că sunt singurul candidat care are sprijinul puternic al militarilor venezueleni din Forțele Armate Naționale Bolivariene. Sunt comandantul lor suprem, sprijinit și iubit. Și am sprijinul familiei de polițiști din Venezuela”.

După ani de crize suprapuse care au scufundat economia și au determinat milioane de venezueleni să părăsească țara, Partidul Socialist Unit din Venezuela – condus în prezent de moștenitorul ideologic al lui Chávez, președintele Nicolás Maduro – se află în urma sa în sondaje.

Ani de zile, politicienii din opoziție au boicotat alegerile pe care le considerau fraudate, dar, pe măsură ce popularitatea guvernului a scăzut, foștii rivali s-au unit în încercarea de a schimba guvernul la urne.

Nicolas MaduroVenezuela
Comments (0)
Add Comment