Președinția, după invitația PSRM: „Consultări nu vor fi”

Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier, emis după consultările organizate miercuri, 17 martie, de către președintele Moldovei, Maia Sandu. Asta spun responsabilii din cadrul Președinției, după ce socialiștii au anunțat despre constituirea unei majorități parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier și au invitat-o pe Maia Sandu la consultări în acest sens.

Declarația Președinției  în legătură cu cererea de a lansa noi consultări pentru desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru:

„Administrația Prezidențială a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie 2021. Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de Președintele țării în aceeași zi.

De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de Prim-ministru, domnul Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului”, se menționează în Declarația Președinției.

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidul Socialiștilor, Corneliu Furculița, a dat citire la începutul ședinței Parlamentului din 18 martie, unui document privind crearea unei noi majorități parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier.

Comments (0)
Add Comment