Prețul călătoriei cu transportul rutier pe rutele naționale va fi majorat săptămâna viitoare

Guvernul va oferi un pachet de soluții transportatorilor, ca răspuns la solicitarea acestora de a majora tarifele pe fondul creșterii prețurilor la combustibil, în special motorina.
Despre aceasta a declarat secretarul de stat la Transporturi al Ministerului Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Mircea Păscăluța. Printre aceste propuneri, secretarul de stat a notat tarife diferențiate în funcție de tariful de îmbarcare, transmite ipn.md.

Într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, acesta a precizat că autoritățile vor oferi ca soluții de sprijinire a transportatorilor proiecte pentru repararea flotei, stimulente fiscale aplicate în paralel cu reguli fiscale foarte stricte, digitalizarea serviciilor în transportul public și o creștere urgentă a eficienței serviciilor de transport.

„În principiu, nu cred că este un fel de dispută, sunt anumite poziții pe care le au transportatorii și poziția ministerului. Am comunicat cu ei de fiecare dată, acesta este un nou guvern, așa că problemele nu au apărut acum, sunt probleme vechi. Acum, transportatorii se referă la creșterea prețurilor la combustibil, în special la motorină.

Înțelegem acest aspect. Am discutat cu ei și de fiecare dată când am răspuns la toate solicitările, am avut, cred, vreo cinci întâlniri cu transportatorii de când lucrez în minister, există un pachet de măsuri pe care ministerul s-a angajat să le implementeze în perioada următoare”, a spus Mircea Păscăluța.

Potrivit acestuia, pe lângă prețul motorinei, mai există un aspect foarte important, care, din păcate, nu poate fi luat în calcul și anume tariful de îmbarcare, întrucât tariful depinde de acesta.

Mircea Păscăluța a spus ca se vor aplica tarife diferențiate. Aceasta presupune că anumite plafoane vor fi stabilite la niveluri inter-raiale și raionale.

După aceea, vor fi implicate autoritățile locale, care vor stabili tarife diferențiate pentru transportatorii în zonele în care chiar este nevoie de acest lucru. Potrivit acestuia, din discuțiile cu cetățenii, reiese că aceștia sunt gata să plătească tarife mai mari, dar trebuie să aibă acces la transport, deoarece aceasta este o problemă foarte mare, de fapt.

Comments (0)
Add Comment