Prima zi de toamnă aduce un nou program și pentru deputații moldoveni

Prima zi de toamnă aduce un nou program și pentru deputații moldoveni. Or, începând de astăzi, Parlamentul de la Chișinău se va convoca în sesiunea ordinară de toamnă, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Astfel, după mini-vacanța de la finele lunii august, deputații se vor întruni în prima ședință plenară, la propunerea Biroului permanent al Legislativului.

Printre proiectele care urmează a fi examinate la primele ședințe din această sesiune se numără rectificarea Legii Bugetului, după ce Moldova a primit săptămâna trecută 236 de milioane de dolari – un instrument global de susținere a guvernelor în combaterea efectelor pandemice și de recuperare economică.

De asemenea, urmează a fi votat în lectură finală proiectul de lege privind reforma Autorității Naționale de Integritate, care include un nou mecanism de verificare a averilor și intereselor funcționarilor publici.

Legilsativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie, iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Comments (0)
Add Comment