Primăria Chișinău anunță că va contribui la pregătirea Summit-ului Comunității Politice Europene

Primăria Municipiului Chișinău anunță că va susține desfășurarea Summit-ului Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în Capitală. În cadrul ședinței operative săptămânale, primarul general, Ion Ceban, a menționat că serviciile Primăriei vor avea grijă ca traseul delegațiilor oficiale participante la For să arate bine.

„Vom aduce în ordine șantierele, pentru că există multe activități pe segmentul de la Porțile Orașului și până la bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, locațiile unde vor fi stabilite delegațiile. Noi vom reabilita tot ceea ce ține de raza orașului, dar ar fi bine să fie executate lucrări, cu suportul Guvernului și la arterele care leagă capitala de or. Cricova sau drumul spre Mileștii Mici”, a spus edilul.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a specificat că solicitarea de la autoritățile centrale a fost executarea unui șir de activități gospodărești, în vederea asigurării securității deplasării delegațiilor oficiale de la Aeroportul Internațional Chișinău până la Porțile Orașului și inclusiv până în or. Sângera. Au fost efectuate evaluările respective, iar costurile se ridică la 4 milioane de lei. Viceprimarul a subliniat că acești bani nu au fost prevăzuți în buget, astfel că s-a făcut solicitarea pentru a fi acoperite de autoritățile centrale. De asemenea, au fost solicitate lucrări de asfaltare în preajma Aeroportului, spre localitatea Sângera, lucrări în valoare de cca 1 milion de lei. Totodată, a fost solicitarea de a suplini numărul de unități de pe ruta de troleibuz (cu mers autonom) care face legătura dintre centrul orașului și Aeroport.

În altă ordine de idei, municipalitatea informează că va veni cu tot suportul necesar și pentru organizarea Zilei Europei la Chișinău, eveniment care va avea loc în luna mai.

De asemenea, municipalitatea va fi implicată și în alte procese de organizare, logistice și tehnice, împreună cu echipele de voluntari din cadrul centrelor de tineret din Chișinău.

Ion CebanPrimăria ChișinăuSummit-ul Comunității Politice Europene
Comments (0)
Add Comment