Primăria Chișinău va asigura locuitorii și oaspeții orașului cu transport gratuit spre cimitirul Doina

Și în acest an, de Paștele Blajinilor, Primăria Chișinău va asigura locuitorii și oaspeții orașului cu transport gratuit spre cimitirul Doina. Anunțul a fost făcut de edilul general al Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor municipale.

„Primăria municipiului Chișinău va dispune ca autocarele să plece de la Circ, așa cum s-a obișnuit lumea, spre cimitirul Doina. Vor fi făcute toate cele necesare în acest sens și sperăm ca toată lumea să poată să se deplaseze pentru tradiționalele acțiuni care sunt de Paștele Blajinilor”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, în legătură cu aceeași sărbătoare, edilul a mai anunțat și despre desfășurarea în perioada următoare a mai multe evenimente culturale în Capitală.

„Târgurile de Paște sunt deschise până la data de 24 aprilie, între orele 07:00 și 19:00. De asemenea, vreau să vă comunic că, odată cu apropierea sărbătorilor, în această perioadă, vor fi organizate multe evenimente culturale în Capitală. Scuarul Catedralei este în reparație, respectiv rog responsabilii să asigure ordinea și securitatea. Oamenii vor veni la Catedrală și acest lucru trebuie să fie cât se poate de sigur”, a mai menționat Ceban.

Potrivit autorităților publice locale, în perioada 19 – 24 aprilie, va fi limitat accesul automobilelor pe teritoriul Cimitirului „Sfântul Lazăr” , iar din 20 aprilie – și pe teritoriile celorlalte cimitire din oraş.

Astfel, Combinatul Servicii Funerare îndeamnă cetățenii să efectueze activitățile de salubrizare a mormintelor pe teritoriile cimitirelor până la data de 19 aprilie, ținând cont că, în acest an, Paștele Blajinilor va fi sărbătorit luni, 24 aprilie.

Ion CebanPaștelePrimăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment