Primii doi cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți în Canada, au votat prin corespondență

Primii doi cetățeni ai Republicii Moldova și-au exercitat deja dreptul la vot pentru scrutinul din 20 octombrie. Este vorba despre doi moldoveni din Canada, care au votat prin corespondență. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

DANIEL VODĂ, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Primii alegători care au ales să voteze prin corespondență sunt doi cetățeni moldoveni din Canada, a informat Comisia Electorală Centrală. Plicurile cu voturile exprimate sunt așteptate la toate birourile electorale ale secțiilor de votare pentru votul prin corespondență. Vreau să reamintesc aici că vorbim despre Statele Unite, Canada și Suedia, până joi, 17 octombrie, ora 18:00.

Autoritățile din Republica Moldova pilotează proiectul de votare prin corespondență în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. Cei mai mulți moldoveni, peste 740, care au optat să participe la alegeri prin poștă locuiesc în SUA.

Amintim că pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, 1.996 de cetățeni moldoveni din străinătate s-au înregistrat pe site-ul CEC pentru a vota prin corespondență.

AlegerivotVot prin corespondență
Comments (0)
Add Comment